به گزارش مشرق، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه و «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، بعدازظهر امروز (دوشنبه)، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در آنکارا حاضر شدند.
طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی» و شبکه «تیآرتی»، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان ابتدا در این کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی کرد و گفت: «ما با ترکیه برای بازگرداندن ثبات به خاکی که آن را آزاد کردهایم، همکاری میکنیم. مبادلات تجاری ترکیه و جمهوری آذربایجان به صورت پیوسته در حال افزایش است.»
جیحون بایراموف ادامه داد: «ترکیه قوی به معنای جمهوری آذربایجان قدرتمند است. خط لوله گازی کشورمان را توسعه خواهیم داد و آن را به ترکیه و سپس به اروپا خواهیم رساند.»
اما در مقابل، وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه «ما مسئله بازگشت روابط با ارمنستان را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و از صلح در منطقه حمایت میکنیم،» مدعی شد: «بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه سودمند خواهند بود و نه فقط برای یک کشور.»
ادعاها درباره کریدور زنگزور پس از توافق آتشبس سه جانبه سران باکو، ایروان و مسکو مطرح شده است؛ اما مسئولان ارمنستانی بارها این ادعاها را رد کردهاند. ایجاد این کریدور ادعایی باعث قطع دائم مرزهای ایران و ارمنستان میشود و به باکو دسترسی بلامانع به جمهوری خودمختار «نخجوان» را خواهد داد.
ارمنستان بارها تاکید کرده که تلاش رئیس جمهور جمهوری آذربایجان برای افتتاح مسیرهای حمل و نقل منطقهای هیچ ارتباطی با مذاکرات و بیانیههای امضا شده در این زمینه تا به امروز ندارد و برای ارمنستان غیرقابل قبول است.
هاکان فیدان در ادامه اضافه کرد: «ما همواره تاکید داریم که جمهوری آذربایجان و ترکیه یک ملت در دو کشور هستند. ارمنستان حق ندارد به تدابیر امنیتیای که جمهوری آذربایجان اتخاذ میکند، اعتراض کند.»
وی همچنین اظهار داشت: «گذرگاه لاچین خاک جمهوری آذربایجان است و باکو این حق را دارد که تدابیری را که لازم میداند، در آنجا اتخاذ کند چون این یکی از مهمترین حقوق حاکمیتی این کشور است.»
یکی از مهمترین مشکلات باقیمانده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از جنگ گذرگاه لاچین است که جمهوری آذربایجان آن را مسدود کرده و یا ایست بازرسی شدید در آن اعمال میکند. این مسیر مهم منطقه قرهباغ را به ارمنستان متصل میکند.
«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان پیش از این با بیان اینکه جمهوری آذربایجان در حال پاکسازی قومی در منطقه است، از اعضای شورای امنیت سازمان ملل در پی تداوم مسدود شدن گذرگاه لاچین کمک خواسته بود.